Field Service Technician

Research & Development Middelfart Full-time Denmark

Jobbeskrivelse

Brænder du derfor for god kundeservice, har god teknisk forståelse og lyst til at arbejde med en af danmarks største maskinporteføljer, så er det dig vi har brug for!

Vi har forrygende travlt i JDE. Derfor søger vi en ny tekniker til distrikt Midt/Nord, som energisk, professionelt og ambitiøst er klar til at besøge og servicere vores kunder

Du vil blive tilknyttet et team af ambitiøse og målrettede serviceteknikere, som dækker Midt- og Nordjylland. Dit område vil blive med at dække området fra Aarhus og ud mod Herning, hvorfor det vil være en fordel, at du har bopæl mellem Silkeborg og Aarhus.

Dit hovedformål er at servicere vore kunder. Du kommer til at arbejde meget selvstændigt, og din arbejdsdag starter, når du kører hjemmefra og ud til dine kunder. Dine arbejdsopgaver vil bestå af reparationer, servicering, opsætning og montering af maskiner, naturligvis leveret med den absolut bedste kundeservice.

 

Kvalifikationer

Vi tror på selvstændighed og frihed under ansvar - og du får lov til at tage fat fra første dag. Du har sikkert brancheerfaring fra tidligere eller nuværende job og en faglig relevant uddannelse. Vigtigst er dog, at du er lærenem og har 'hænderne skruet rigtigt på'.

Det er vigtigt, at du formår at arbejde struktureret og systematisk i tilgangen til arbejdsopgaverne, kan holde mange bolde i luften og hovedet koldt, når det går stærkt.

Din økonomiske indsigt er god og du er talmæssigt stærk - du ved, at en systematisk og struktureret tilgang er vejen til at skabe overblik og arbejde effektivt. Dette kan du også vise igennem din organiserede lagerbeholdning i din varevogn, som altid fremstår overskuelig.

Du drives af at arbejde efter KPI'er og sørger for, i samspil med dine kollegaer, at nå i mål med de bedste resultater.

Du er ansvarsbevidst, forandringsparat og tager ansvar for din stilling, den selvmotivation og fokus du har på dine kunder gør, at du sætter en stolthed i dit arbejde - du ved, at du leverer god service og at kunderne kan lide dig.

Yderligere oplysninger

Til gengæld tilbyder vi dig et afvekslende job hos vore kunder, hvor du selv har mulighed at præge og aktivt deltage i at styrke Danmarks stærkeste Service Team indenfor branchen.

Vi tror på, at en travl og dynamisk hverdag giver god motivation til at udvikle sig i stillingen og at det giver lysten til at forme sin egen hverdag. Engagement og samspil skaber god kollegialitet og man kan derfor efterfølge den åbne kultur, hvor ansvarlighed og respekt er en kerneværdi.

Du får egen firmabil og vi sørger for remedierne til at skabe en god arbejdsdag for dig.

Har du spørgsmål til stillingen, så kontakt Field Service Lead, Michael Dyrlund på +45 29627306

Er du interesseret, så send os ansøgning og CV i PDF-format via nedenstående link.

Vi afholder løbende samtaler og ansætter, når vi finder den rigtige, så send din ansøgning til os hurtigst muligt. 

Hvordan er det at arbejde hos JDE?
Vi er stolte af vores passionerede og ambitiøse medarbejdere, der udfordrer status quo og stræber efter at være de bedste i alt, hvad de gør. Vores mål er enkelt og ambitiøst – JACOBS DOUWE EGBERTS: En kaffe til enhver kop.

Hos JDE er vi skabt til at skille os ud. Hver dag bringer vi kaffe- og te øjeblikke over hele verden ved at være progressive i vores udsyn, ambitiøse af natur, ressourcestærke i vores handlinger og beslutsomme i vores tilgang.

Vi værdsætter enkelhed, iværksætteri, ansvarlighed, disciplin og solidaritet, og hver dag brænder vi for at skabe fantastiske kaffeøjeblikke sammen.